Udgivet i Livsstil

Lang flyvetur til sydens sol? 6 tips til at gøre flyveturen lidt nemmere

Af Trådløsehøretelefoner.dk

Den danske sommer er officielt forbi, og de mere solhungrende af os, begynder allerede at savne sol og varme i ansigtet. Blandt andet derfor er efterårsferier sydpå mere og mere populære – for vores egen sommer er simpelthen ikke lang nok. Det bugner da også med ferieforslag på forskellige sider som for eksempel Solfaktor.dk som tilbyder pakkerejser og andre former for sol-ferier.

Når rejsen først er på plads, kan du rigtig begynde at glæde dig. Men først er der dog lige en lang flyvetur der skal overstås, og afhængigt af dit forhold til flyveture i det hele taget, kan den godt komme til at føles ekstra lang. Derfor giver vi dig her fem tips til at klare flyveturen lidt bedre end den forfærdelige tur til Gran Canaria i 2012.

Underholdning – og masser af den

Mange har en forskruet idé om, at ferien skal bruges til at læse alle de bøger, de ikke har fået læst i løbet af året. De tager derfor ingen anden underholdning med end bøger. Og så bliver flyveturen pludselig uendelig lang. For hvis du ikke gider læse derhjemme på togturen, eller i sengen, hvorfor skulle du så gide på vej på ferie?

En enkelt bog til en lang flyvetur er helt fornuftigt, for så er du også sikret en eller anden form for underholdning, hvis teknikken svigter. Men forvent ikke at du kan nå de første tre bøger på turen – og tag for guds skyld også andet med. Husk at downloade lydbøger, film, serier og podcasts på forhånd.

Flyskræk kræver forberedelse

Er du bange for at flyve, så er der en masse ting du kan gøre, for at lette flyveturen lidt for dig selv. Og lad nu være med at gå i fælden og drikke dig hamrende fuld før du stiger på flyet – det hjælper hverken dig, eller de stakkels mennesker der skal sidde ved siden af dig. Det er dog en god idé at starte med at informere besætningen om, at du er lidt utryg. Så holder de lidt ekstra øje med dig, og kan være med til at berolige dig, hvis det går helt galt.

Ved du på forhånd, at du får brug for ekstra hjælp, så tal med din læge i god tid inden ferien. Allerhelst en psykolog, som kan hjælpe dig med at håndtere flyskrækken og give dig nogle redskaber. Sørg for at have nok med, til at aflede din opmærksomhed, og undgå eventuelt en vinduesplads, hvis det kun gør ondt værre.

Skru ned for larmende medpassagerer

At købe flybilletter er som at deltage i en eller anden form for sadistisk lotteri. ”Er plads 7A mon ved siden af en polterabend eller en børnefamilie?”. Du ved bare aldrig hvad du får af medpassagerer, og det kan du lige så godt forberede dig ordentligt på.

Et godt sæt trådløse høretelefoner med noise cancelling kommer til at være din redning, når det første barn på rækken får ondt i ørerne eller begynder at kede sig. Og hvis du ikke havde planlagt at se film eller serier, så skal du sørge for at hente noget musik eller andet, du kan høre i stedet for barnegråd.

Vil du bare gerne læse i fred, kan du downloade white noise eller instrumental musik, som er med til at overdøve larmen uden at forstyrre læsefreden for meget. Det er desuden også genialt at falde i søvn til, da det virker beroligende.

Sørg for rigeligt med mad og snacks

Er du på vej til en all inclusive charterferie, kan du lige så godt varme op på flyveturen, og så keder din mund sig i hvert fald ikke på vejen. Så hvorfor ikke shoppe amok i lufthavnen inden adgang og købe alle dine yndlingssnacks? Det er desuden en oplagt mulighed for at blive gode venner med dine medpassagerer, når du deler ud på bedste folkeskolemaner.

Mad ombord på fly er sjældent en fine dining oplevelse, og er desuden rasende dyrt, så du gør også klogt i at sørge for nok mad til, at du kan klare dig igennem flyveturen. De fleste begår den fejl udelukkende at sørge for mad til flyveturen, men glemmer, at der indimellem kan være lang transporttid fra lufthavnen og til hotellet, så sørg for du ikke går ned på mad, snacks og drikkevarer.

Få din skønhedssøvn på flyet

Har du en sen eller tidlig flyvning, så er turen en oplagt mulighed for at indhente noget søvn. Og vil du gerne være sikker på at få sovet ordentligt i flyet, så er der nogle ting du ikke kan undvære. For det første skal du skaffe dig en god nakkepude. Og så skal du ignorere ordet ”nakke” og i stedet placere den rundt om halsen, så den rent faktisk støtter dit hoved når du begynder at nikke mens du falder i søvn.

Er du en af de heldige der er under 170 centimeter høje, så kan du også lægge nakkepuden på klapbordet og sove med hovedet hvilende på den. Og ellers skal du tage chancen med din sidemand (helst en du kender på forhånd) og bruge dem som pude.

Noget andet vigtigt for din søvn, er et par gode høretelefoner og noget behageligt at lytte til. Der vil altid være lyde der forstyrrer på flyet, så derfor er det en god idé at have noget at drukne lydene med. Flyver du midt på dagen, skal du ikke forvente at der bliver mørkt i kabinen, så derfor er en sovemaske, eller simpelthen bare et par solbriller, også at foretrække.

Nyd turen

Med disse fem tips burde der være en chance for, at flyveturen denne gang ikke bliver helt forfærdelig. Og med alle de muligheder er i dag er for underholdning, høretelefoner og sovemasker kan det ikke gå helt galt.

Det sidste vi bare vil opfordre til, er at du nyder turen, glæder dig til ferien og smiler lidt ekstra til de voldsomt underbetalte mennesker der arbejder i lufthavnene og på flyet. De er ikke på vej på ferie, og fortjener på ingen måde dit sure ansigt og dine medpassagerers unødvendige brok.

Find det du mangler på trådløsehøretelefoner.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.558 produkter fra mere end 87 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 3.722 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:46:03.

7
Produkttyper
1.558
Produkter
58
Brands
87
Forhandlere
3.722
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.